top
andijk zeiljacht verhuur - zeilboot huren ijsselmeer waddenzee +31 228 591399 info@andijkjachtverhuur.nl
nederlandse versie zeilboot verhuur andijk   deutsche Seite Andijk Segelyacht Charter   English website Andijk Yachtcharter  
Andijk Jacht Verhuur
Zeilboot huren IJsselmeer, Markermeer en Waddenzee
IJsselmeer
Markermeer
Waddenzee
Vroegboekkorting 2020
10% korting bij boeking tot 31 december

Home  >>  info

Vaarvakantiepolis Unigarant

Steeds meer mensen kiezen voor het huren van een zeilboot. Als huurder van een zeilboot kan het echter voor of tijdens de reis tegenzitten. Om uw vakantie dan toch zo prettig mogelijk te laten doorgaan, heeft Unigarant de Vaar Vakantie Polis ontwikkeld: een reis- en annuleringsverzekering speciaal toegesneden op de watersport.

Reisverzekering

De reisverzekering is een complete kortlopende reisverzekering. Tijdens uw vakantie is uw bagage verzekerd tegen verlies en diefstal. Bovendien kunt u rekenen op de betrouwbare en snelle hulp door de ANWB Alarmcentrale. Ook de medische kosten zijn verzekerd. Bij annulering van de gehele reis wordt het verschuldigde deel van de reissom vergoed. Bij onderbreking of afbreking van de reis volgt een pro-rata uitkering. Het is niet mogelijk een annuleringsverzekering of storm- ijs en mistdekking binnen 28 dagen voor vertrek te sluiten.

Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten indien u een geboekte reis niet kunt maken in verband met een ernstige verhindering, zoals een ongeval, ziekte of overlijden van familieleden in de eerste of tweede graad. Ook het risico dat het schip waarmee u vaart uitvalt als gevolg van brand of explosie, is meeverzekerd.

Storm-, IJsgang- en mistdekking.

Heeft u een schip gehuurd dan kunt u de storm-, ijsgang- en mistdekking sluiten. Indien de schipper vanwege storm (windsterkte minimaal 7 Bft., volgens KNMI), ijsgang of mist besluit één of eerdere dagen niet uit te varen, keert deze verzekering uit. Indien u een schip heeft gehuurd zonder schipper en u besluit vanwege bovengenoemde reden niet uit te varen, hebben wij hiervan een verklaring nodig van de jachtverhuurder. Er wordt ook uitgekeerd wanneer er tussen 9.00 uur en 21.00 uur maximaal twee uur is gevaren. De verzekering moet echter wel minimaal vier weken voor de datum van vertrek zijn afgesloten.

Gevolgschade/waarborgsom.

Indien u als huurder van een zeil of motorschip (zonder schipper) schade aan het gehuurde schip aanbrengt, kunt u aansprakelijk worden gesteld voor de gederfde huuropbrengsten als het schip een bepaalde periode niet verhuurd kan worden. Met de gevolgschadeverzekering van de Vaar Vakantie Polis bent u ook voor deze aansprakelijkheid verzekerd. De waarborgsom die u bij vertrek moet betalen is meeverzekerd tot maximaal € 2.500,- als er schade is ontstaan. Het eigen risico bedraagt 15% van de waarborgsom.

Online aanvragen verzekering

Wij adviseren u altijd een borgsomverzekering af te sluiten. Met het afsluiten van een waarborgverzekering is uw waarborgsom voor 85 % verzekerd en kost een schade u dus maximaal 15% van de waarborgsom per gebeurtenis. Door het invullen van onderstaand formulier kunt u direct online een verzekering bij Unigarant afsluiten.