top
nederlandse versie zeilboot verhuur andijk   deutsche Seite Andijk Segelyacht Charter   English website Andijk Yachtcharter  
Andijk Jacht Verhuur
Zeilboot huren IJsselmeer, Markermeer en Waddenzee
IJsselmeer
Markermeer
Waddenzee
Home  >>  Nieuws Andijk Zeiljacht Verhuur

Nieuws zeilboot huren * watersport * zeilen *

!-- ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -->

1 november 2019

Februari, 7, 2019

gratis app KNRM bij noodgeval op het water

Gratis app KNRM

De app voor veiligheid van de watersporter!

De app KNRM Helpt biedt watersporters een hulpmiddel voor een goede voorbereiding. De app vereenvoudigt het gebruik van weer- en waterinformatie en het maken van een vaarplan voorafgaande aan vaartochten. Met de actuele nautische kaarten kan de watersporter zijn vaartocht volgen en in een logboek bewaren. In de bijbehorende website kunnen eigen checklists worden gemaakt en vaartochten worden teruggekeken.

Snelle hulpverlening

Met deze app kan de watersporter tijdens een vaartocht hulp vragen in geval van nood of bij minder spoedeisende gevallen. Daarvoor heeft de KNRM een eigen alarmcentrale ingericht, die de niet spoedeisende hulpvragen kan afwikkelen in het werkgebied van de KNRM. Omdat de gegevens van het schip bij registratie van de app worden vastgelegd, beschikt de KNRM in geval van nood of assistentie direct over de positie van de hulpvrager, de scheepsnaam, het aantal opvarenden en eventuele thuisblijvers. Dit kan hulpverlening enorm bespoedigen.

De app KNRM Helpt is bestemd voor de Noordzee en de ruime binnenwateren, zoals IJsselmeer, Randmeren, Waddenzee en Zeeuwse wateren.

 zeilboot huren bij andijk jacht verhuur, veilig het water op

De app is beschikbaar in de App Store van Apple en in de Play Store van Google.
download Android App
download play store Google

Meer informatie vindt u op de website www.knrm.nl/helpt

Waterplantmelder

Nieuwe app waterplantmelder Markermeergebied

Doordat de waterkwaliteit de afgelopen jaren steeds verder is verbeterd, groeien er meer waterplanten, zoals fonteinkruid. Voor de natuur is dat een positieve ontwikkeling, maar op sommige plekken groeien zoveel waterplanten dat de waterrecreatie hier hinder van heeft.

Gebied

Bij ons aan het IJsselmeer hebben we gelukkig geen last van waterplanten, maar in het Markermeer en de Randmeren leidt de overlast van waterplanten op verschillende plaatsen tot een beperking van het vaargebied en van de bereikbaarheid van (jacht)havens. Ook andere waterrecreanten en hulpdiensten hebben overlast van de waterplanten in het gebied.

App en website

De app en website bevatten een kaart waarop de locaties met meldingen duidelijk te zien zijn. Vaarweggebruikers wordt gevraagd een foto aan de melding toe te voegen, zodat de exacte gps-locatie van de overlastgevende planten bekend en geregistreerd wordt. De informatie wordt gedeeld met Rijkswaterstaat, de provincie Noord-Holland, de provincie Flevoland en andere betrokken beheerders zodat zij de locatie van de meldingen kunnen meenemen in toekomstige maatregelen om waterplantenoverlast tegen te gaan.

 zeilboot huren bij andijk jacht verhuur, veilig het water op

Download de gratis app.
download Android App
download play store Google

Meer informatie vindt u op de website www.waterplantmelder.nl

!-- ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -->

Januar, 18, 2019

November, 19, 2018

Juni, 15, 2017

Spaarsysteem havens IJsselmeer met 4e overnachting gratis

Met trots presenteren Jachthaven Andijk, Marina Den Oever, Marina Makkum, Marina Volendam, Jachthaven Lelystad Haven, Jachthaven Waterland (Monnickendam) en Marina Muiderzand (Almere) een nieuw samenwerkingsverband om varen op het IJsselmeer nog leuker te maken. De havens bieden een spaarsysteem aan waarbij de 4e overnachting in een deelnemende jachthaven gratis is. Een vorm van samenwerking waarmee ook elders al ervaring is. Lees hier verder.

Hanse 400 heeft weer een prachtige romp!

Gratis fiets lenen

Wilt u een keer op de fiets de omgeving van Andijk verkennen, dan kan dat! In de Jachthaven Andijk kunt u gratis een fiets lenen.
Gaat u liever met een electrische fiets op pad, dan kan dat ook. Sinds deze zomer verhuurt Jachthaven Andijk elektrische fietsen. Meld dit een dag van te voren in de watersportwinkel en zij regelen dit voor u.

Kortingskaart zwembad

Gasten van Jachthaven Andijk krijgen op vertoon van hun kortingskaart 50% korting op het zwemmen bij zwembad de Zeehoek in Wervershoof. De kortingskaart is op te halen in de watersportwinkel.

Vroegboekkorting zeilboot huren

Boek voor 31 januari en profiteer nog van 10% vroegboekkorting!

Een boegschroef op de Hanse 355

Zeilboot huren bij Andijk Zeiljacht Verhuur

Vanuit thuishaven Andijk: Bavaria 30, 33, 36, 37(3x) en 41. Hanse 325, 345, 355 en 400. Dehler 38. Jeanneau 33i

Vanuit haven Den Oever: Bavaria 38

Vanuit haven Volendam: Bavaria 36

 zeilbootverhuur vanuit Andijk tussen Enkhuizen en Medemblik
 zeilboot huren vanuit Andijk gelegen tussen Enkhuizen en Medemblik

Zeilboot huren bij Andijk Zeiljacht Verhuur. Vanuit onze thuishaven Andijk, vanuit haven Den Oever, of vanuit haven Monncikendam