top
nederlandse versie zeilboot verhuur andijk   deutsche Seite Andijk Segelyacht Charter   English website Andijk Yachtcharter  
Andijk Jacht Verhuur
Zeilboot huren IJsselmeer, Markermeer en Waddenzee
IJsselmeer
Markermeer
Waddenzee
Home  >>  info

Vragen zeilboot huren

Hier vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen bij het huren van een zeilboot.

Op de website kunt u via de button 'prijzen en boeken' een zeiljacht huren. Klik op de juiste maand, hierna de gewenste periode en daarna op de prijs van de gewenste zeilboot.

Het vaargebied van de zeiljachten is het IJsselmeer, de Randmeren, de Waddenzee en de Noordzee tot max. 10 mijl uit de kust. De schepen met weinig diepgang kunnen ook naar de Friese Meren.
Andijk ligt centraal aan het ijsselmeer en met de Waddenzee onder handbereik. Dit biedt u enrom veel mogelijkheden voor een mooie zeilvakantie. De haven van Andijk ligt in de onmiddelijke nabijheid van de gezellige stadjes Medemblik en Enkhuizen.
Een paar voorbeelden: Medemblik 4 mijl, Den Oever (Waddenzee) 14 mijl, Hindeloopen 15 mijl, Stavoren 12 mijl, Enkhuizen 10 mijl. Waar u ook heen wilt, het is mogelijk, ook in een weekend.
De meest voorkomende windrichting in Nederland is zuid-west. Hierdoor is het vrijwel altijd mogelijk vanuit onze haven gemakkelijk weg te varen of aan te komen. U zit namelijk aan hogerwal in Andijk. En heel belangrijk, u heeft geen last van sluizen en bruggen.
Om met een gehuurd zeiljacht de Waddenzee te bevaren dient u toestemming te hebben van Andijk zeiljacht Verhuur. U krijgt toestemming op basis van een voldoende beoordeling van uw vaarervaring (van belang zijn kennis van de stromingen, getijden, navigatiekennis en zeilervaring op de waddenzee)

Meer toeristische informatie over de plaatsen aan het ijsselmeer vindt u op deze pagina: ijsselmeer info

Voor het huren van een zeiljacht dient u over minimaal 3 jaar zeilervaring als schipper op een kajuitzeiljacht van gelijkwaardige grootte te beschikken. Of u dient in het bezit te zijn van het diploma CWO III voor kajuitjachten.

U dient tenminste 23 jaar oud te zijn.

De borgsom van de boten ligt tussen de 800 en 1.500 euro, dit is afhankelijk van het zeiljacht. De borgsom dient voor aanvang van de huurperiode te zijn overgemaakt. Het bedrag wordt aan u terugbetaald wanneer u het zeiljacht aan het einde van de huurperiode op tijd en in goede staat terugbrengt.


Verzekering borgsom
Het is mogelijk het eigen risico te verzekeren. Wanneer u een zeilvakantie boekt kunt u het eigen risico (de borgsom) beperken met de verzekering "vermindering eigen risico". U dient nog wel de borgsom te voldoen voor aanvang van de zeilvakantie, maar in het geval van schade ontvangt u tot 85% van de borgsom terug. Een schade kost u dus maximaal 15% van de borgsom per gebeurtenis.
De premie vindt u op het boekingsformulier.


Schade als gevolg van opzet of grove nalatigheid is uitgesloten.
Bij het invullen van het boekingsformulier op de website kunt u de verzekering "vermindering eigen risico" indien gewenst aanvinken.

Onderstaande zaken kunnen bij reservering vooraf besteld worden maar zoland de voorraad strekt, op is op.

- Beddengoed (onderlaken, dekbed, dekbedovertrek, kussensloop (hoofdkussens zijn aan boord). € 18 per persoon.
- Badhanddoekenset (2 badhanddoeken 50 x 100 + 1 badhanddoek 60x110). € 8 per set.
- Keukenset (2 theedoeken, 2 keukenhanddoeken en aanrechtdoekjes). € 6 per set.
- Bijboot. € 110 per weekend, midweek, lang weekend. € 160 per week.
- Bijboot met buitenboordmotor € 140 weekend, midweek, lang weekend. € 210 per week.
- reddingslvot. € 85 per weekend, midweek, week. € 170 twee weken, € 255 drie weken.
- Gennaker (op Bavaria 33, Hanse 355, bavaria 36, Bavaria 37 Hollandia, Dehler 38, Hanse 400, Bavaria 45): gratis.
- elektrische lierhendel. € 37 per weekend, midweek, lang weekend. € 62 per week.
- Stand Up Paddle Board (SUP). € 65 per weekend, lang weekend, midweek. € 120 per week.
- Kindervest (vaststof). Gratis.

Huisdieren zijn aan boord van de zeilboot niet toegestaan.

Nee, u dient beddengoed, kussens, lakens e.d. zelf mee te nemen. Kleine kussens zijn wel aan boord. Als optie kan bij reservering een dekbeddenpakket (onderlaken, dekbed, hoeslaken, kussensloop) besteld worden (18 euro per persoon).

De haven heeft een groot parkeerterrein waar u uw auto gratis kunt parkeren. Ook is het mogelijk uw auto in de hal te stallen. De kosten kunt u navragen bij de havenmeester.

Na aankomst in Andijk meldt u zich bij ons kantoor (Nieuwe Haven 5) in de haven van Andijk, voor legitimatie.
Hierna controleert u aan de hand van de checklist en het boordboek het zeiljacht (dit betreft bediening en inventaris).
Vervolgens krijgt u een uitgebreide uitleg over de bediening van de zeilboot.
U neemt het zeiljacht in ontvangst met een volle brandstoftank, watertank, een aangesloten gasfles en een reserve gasfles voor verwarming en koken.

Op onze jachten is eindreiniging verplicht, de jachten worden voor en na uw reis gereinigd, zodat u zeker bent van een schoon schip.

Bij terugkomst indien u uit  wilt checken het volgende:

  • U dient het zeiljacht af te tanken met dieselolie. Het tankstation is in de haven bij de hijskraan. In de watersportwinkel is de sleutel te verkrijgen voor de dieselpomp.
    Bij kortere huurperiodes is het na overleg ook mogelijk dat wij de boot voor u aftanken en de diesel per motoruur wordt afgerekend.
  • Drinkwatertank (s) vol
  • Boot aan de landstroom
  • Het keukeninventaris schoon opbergen in de kastjes
  • Vuilnisbak leeg en schoon achterlaten en het huisvuil in de daarvoor bestemde containers deponeren.
  • Eventueel gehuurd beddengoed afhalen en dekbedden opvouwen en in de opbergtas stoppen.
  • U dient de boot voor de opgegeven tijd in het huurcontract  verlaten te hebben. Te late teruggave van de boot betekend dat bv. servicemedewerkers en schoonmakers e.d. op u moeten wachten, deze uren zullen wij in rekening moeten brengen. Te late terugkomst door slechte weersomstandigheden zijn geen excuus voor het te laat inleveren van de boot, plan uw reis derhalve goed en hou de weersvoorspellingen in de gaten !

De haven van Andijk is modern uitgerust. Er zijn ruim voldoende, zeer schone douches en toiletten, een uitstekend restaurant met terras, voldoende gratis parkeerruimte en gratis wifi. U kunt tijdens uw verblijf vanzelfsprekend gebruik maken van de bagagehandkarren, de knusse en bovenal goed in het zicht liggende speelweide. Bij de havenmeester kunt u informeren naar de gratis fietsverhuur, er zijn diverse supermarkten in Andijk en het nabij gelegen Wervershoof en als passant kunt u met korting gebruikmaken van het zwembad op vakantiedorp Het Grootslag, dat zich op een steenworp afstand bevindt.

Gratis toilet en douchevoorzieningen haven Andijk.
Aan boord van uw zeilboot ligt een blauwe “sepkey” . De sepkey is de sleutel, nodig voor het gebruik van stroom, water, douche, en de wasserette. Met deze key kunt u gratis gebruik maken van de toiletten en douches in de haven van Andijk.

De huurperiodes van de zeilboten zijn als volgt:
week: vrijdag 15.00 - vrijdag 10.00 uur en maandag 15.00 - zondag 17.30 uur.
midweek: maandag 13.00 - vrijdag 10.00 uur.
weekend: vrijdag 15.00 - zondag 17.30 uur.
lang weekend: donderdag 15.00 - zondag 17.30 uur en vrijdag 15.00 - maandag 17.30 uur.
Super weekend: woensdag 15.00 - zondag 17.30 en vrijdag 15.00 - dinsdag 17.30 uur.
week + extra weekend: vrijdag 15.00 - zondag 17.30 uur

Voor een afwijkende periode kunt u contact met ons opnemen.
Dagverhuur van een zeilboot is last-minute mogelijk.

Toeristische informatie plaatsen aan het ijsselmeer.
Onze zeiljachten liggen in de jachthaven van Andijk. De haven ligt centraal aan het IJsselmeer op een steenworp afstand van de historische havensteden Enkhuizen en Medemblik.
Daarnaast is in de haven van Den Oever een Bavaria 38 te huur en in de haven van Volendam een Bavaria 36.
Meer informatie over de plaatsen aan het ijsselmeer vindt u via deze link: ijsselmeer info

Gratis app KNRM

De app voor veiligheid van de watersporter!

De app KNRM Helpt biedt watersporters een hulpmiddel voor een goede voorbereiding. De app vereenvoudigt het gebruik van weer- en waterinformatie en het maken van een vaarplan voorafgaande aan vaartochten. Met de actuele nautische kaarten kan de watersporter zijn vaartocht volgen en in een logboek bewaren. In de bijbehorende website kunnen eigen checklists worden gemaakt en vaartochten worden teruggekeken.

Snelle hulpverlening

Met deze app kan de watersporter tijdens een vaartocht hulp vragen in geval van nood of bij minder spoedeisende gevallen. Daarvoor heeft de KNRM een eigen alarmcentrale ingericht, die de niet spoedeisende hulpvragen kan afwikkelen in het werkgebied van de KNRM. Omdat de gegevens van het schip bij registratie van de app worden vastgelegd, beschikt de KNRM in geval van nood of assistentie direct over de positie van de hulpvrager, de scheepsnaam, het aantal opvarenden en eventuele thuisblijvers. Dit kan hulpverlening enorm bespoedigen.

De app KNRM Helpt is bestemd voor de Noordzee en de ruime binnenwateren, zoals IJsselmeer, Randmeren, Waddenzee en Zeeuwse wateren.

 zeilboot huren bij andijk jacht verhuur, veilig het water op

De app is beschikbaar in de App Store van Apple en in de Play Store van Google.
download Android App
download play store Google

Meer informatie vindt u op de website www.knrm.nl/helpt

Waterplantmelder

Nieuwe app waterplantmelder Markermeergebied

Doordat de waterkwaliteit de afgelopen jaren steeds verder is verbeterd, groeien er meer waterplanten, zoals fonteinkruid. Voor de natuur is dat een positieve ontwikkeling, maar op sommige plekken groeien zoveel waterplanten dat de waterrecreatie hier hinder van heeft.

Gebied

Bij ons aan het IJsselmeer hebben we gelukkig geen last van waterplanten, maar in het Markermeer en de Randmeren leidt de overlast van waterplanten op verschillende plaatsen tot een beperking van het vaargebied en van de bereikbaarheid van (jacht)havens. Ook andere waterrecreanten en hulpdiensten hebben overlast van de waterplanten in het gebied.

App en website

De app en website bevatten een kaart waarop de locaties met meldingen duidelijk te zien zijn. Vaarweggebruikers wordt gevraagd een foto aan de melding toe te voegen, zodat de exacte gps-locatie van de overlastgevende planten bekend en geregistreerd wordt. De informatie wordt gedeeld met Rijkswaterstaat, de provincie Noord-Holland, de provincie Flevoland en andere betrokken beheerders zodat zij de locatie van de meldingen kunnen meenemen in toekomstige maatregelen om waterplantenoverlast tegen te gaan.

 zeilboot huren bij andijk jacht verhuur, veilig het water op

Download de gratis app.
download Android App
download play store Google

Meer informatie vindt u op de website www.waterplantmelder.nl

Zeilboot huren voorbereiding

Lees hier meer over de voorbereiding voor een zeiltrip zeilboot huren voorbreiding

Zeil trimmen

Lees hier meer over het trimmen van het grootzeil grootzeil trimmen

Lees hier meer over het trimmen van het grootzeil voorzeil trimmen

Lees hier meer over het trimmen en gebruik van gennaker gennaker trimmen

Contact
Andijk Zeiljacht Verhuur
Nieuwe Haven 5
1619 JW Andijk
Tel. 0653868689 / 0651070055
info@andijkjachtverhuur.nl