top
nederlandse versie zeilboot verhuur andijk   deutsche Seite Andijk Segelyacht Charter   English website Andijk Yachtcharter  
Andijk Jacht Verhuur
Zeilboot huren IJsselmeer, Markermeer en Waddenzee
IJsselmeer
Markermeer
Waddenzee
Home  >>  zeilen waddenzee zeilen Texel

Zeilboot huren - vaargebied Waddenzee


Zeilen naar Texel - Waddenzee


Het eiland Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland. Het eiland telt zeven dorpjes en een uitgebreid fietspadennet verbindt deze dorpen met elkaar en doorkruist de vele natuurgebieden. Fietst u dan eens naar het zeehondencentrum EcoMare, of door de uitgebreide bossen, naar het Juttersmuseum waar een echte strandjutter zijn verzameling aan u toont of naar de Slufter, een duindoorbraak waar dagelijks de zee door eb en vloed het natuurgebied binnenstroomt. Op het uiterste puntje van het eiland in het noorden staat de vuurtoren in Cocksdorp. Ook de haven van Texel in Oudeschild aan de Waddenzee is met zijn visserschepen en plezierjachten zeker de moeite waard. De 16.000 Texelse schapen houden u tijdens uw verblijf gezelschap.

Jachthavens:
Waddenhaven Texel, Haven 26, 1972 AE Oudeschild. tel. 0222-321227

Waddenhaven Texel is een moderne haven met 250 ligplaatsen. De haven heeft o.a. een leuke speelvoorziening voor de kinderen een strandje en een minimarkt. Het westelijk waddengebied is een prachtig vaargebied. Zorg steeds voor een goede voorbereiding en volg de onderstaande vaaradviezen.:
• Gebruik zeekaart 1811.3 van het westelijk waddenzeegebied
• Kies een juiste vertrektijd zodat u zoveel mogelijk profiteert van de (vaak sterke) eb- of vloedstroom
• Volg zorgvuldig de betonde vaarwaters voor een veilige route naar Waddenhaven Texel.
• Neem de bekende voorzorgsmaatregelen voor veiligheid (zwemvesten, vuurpijlen enz.).
• Kijk naar de weersvooruitzichten en let vooral op de windverwachting.
•Houd uw marifoon stand-by en luister de weerberichten uit.
• Kijk op www.waddenhavens.nl voor actuele informatie over beschikbaarheid van ligplaatsen, getijden, weersvooruitzichten en verantwoord varen op de Waddenzee.

Routes naar Waddenhaven Texel
Vanuit Den Oever: volg de betonde hoofdroute via Visjagersgaatje t/m Gat van de Stier. Draai dan naar stuurboord richting Oudeschild. Bij boei T12 bakboord uit naar de havenmond. Beste vertrektijd is 1,5 uur voor LW. Tot de Texelstroom profiteert u van de ebstroom, daarna de opkomende vloedstroom richting Oudeschild. Reken met een vaartijd van 2 tot 2,5 uur.
Vanuit Kornwerderzand: volg de brede betonde route via Dove Balg en Texelstroom. Ga voor Oudeschild stuurboord uit naar de havenmond. Vertrek met HW en tot 2 uur daarna. Dan heeft u de hele route de ebstroom mee. Vaartijd ongeveer 3 uur.
Vanuit Den Helder: volg de betonde route over de Texelstroom tot voor de haven van Oudeschild. Bij boei T12 bakboord uit naar de havenmond. Beste vertrektijd ca. 2 uur na LW. U profiteert dan van een sterkte vloedstroom die u naar Oudeschild voert.Plaatsen Waddeneilanden

Texel
Ameland
Terschelling
Vlieland

Contact
Andijk Zeiljacht Verhuur
Nieuwe Haven 5
1619 JW Andijk
Tel. 0653868689 / 0651070055
info@andijkjachtverhuur.nl